Hösten på väg

Sommaren börjar nu gå mot sitt slut och hösten är snart här. Vilket jag faktiskt tycker är ganska mysigt. Vi hinner ta några turer till med husbilen i alla fall. Bella ligger nu i hårdträning inför norsk och nordisk vinnare då hon väger ett helt kg mer än innan valparna kom. vilket jag faktiskt aldrig varit med om innan, då de andra tikarna blivit jätte tunna efter valparna. Ser även fram emot att se några av valparna i utställnings ringarna framöver för det är ju något speciellt när man fött upp dem själv. Var på Backamo en sväng i dag och kollade på västra kennelklubbens utställning där. Åh vad sugen man blir på att ställa själv. Men det var otroligt få hundar där. Även de raser som brukar ha mängder med deltagare var nästan halverade. Fast det var nog skönt för dem i detta skit väder.

KRABBFISKE


Tomt :(

Nu har det snart gått en vecka sedan sista valpen lämnade oss. Så otroligt tomt det känns, saknar dem massor. Fast ändå är det skönt att ha lite mindre ansvar. Har fått in lite rapporter från de nya podengo ägarna och det verkar gå jätte bra. Sommaren börjar gå mot sitt slut det känns i luften som är mycket kyligare nu. Men vi får njuta av de sista dagarna i alla fall. I fredags var jag på ett mycket välbehövligt besök hos frissan. Gjorde en riktig make over och blev bara så nöjd! Det långa håret försvann, känns jätte skönt. Om 2 veckor är det västra kennelklubbens utställning på Backamo ca 5 min härifrån. Ska dit och kolla ska bli kul hoppas det är några podengo och heeler med. Blir som en uppladdning inför höstens utställningar som jag ser fram emot mycket.

Mycket nytt

I dag har valparna fått många nya upplevelser att smälta. Tänk att världen är större än här på Gunneröd. Vi tog bilen till veterinären vilket gick otroligt bra. De pep en liten stund sedan stensomnade de alla 3. Väl framme hos veterinären var de väldigt ny vakna och han nästan inte fatta vad som hände. Lite tjut kom det förstås när den hemska nålen med chippet kom fram men annars gick allt bra. Väl hemma igen var det dax för en ny upplevelse. Nämligen att bada. Inte så kul. Men det funkade.  I morgon kommer den första valpen att lämna hemmet. Nummer 2 åker på söndag och nummer 3 på måndag. Tur att inta alla åker på samma dag så jag får vänja mig lite. Jag önskar de nya podengo ägarna lycka till och jag lovar att ni kommer att få mycket glädje av er lilla hund.

Flyttar hemifrån

Nu är alla valpar tingade och kommer att flytta till helgen. Det kommer att bli väldigt tomt men samtidigt lite lugnare här hemma. Det är verkligen perfekt att ha valpkull denna årstiden kommer nog aldrig att ha någon kull mitt i vintern igen i alla fall.  Var länge i valet och kvalet om jag skulle behållt någon valp i kullen men kom till slut fram till att ändå 4 hundar just nu är fullt tillräckligt och det går ju faktiskt att para henne igen vid ett senare tillfälle. Jag vet i alla fall att Maja kommer att bli väldigt nöjd när de små busarna flyttar då hon tagit sig ur hundgården så fort hon fått chansen. Nu börjar hårdträning för Bella så att hon kan visa sig i utställningsringarna i gen om ett tag för det har jag saknat speciellt när man läser om alla som varit på utställningar hela sommaren vilket ju faktiskt hör till denna årstiden tycker jag. Bara packa husbilen och sticka i väg och träffa andra hund fanatiker. Ja vi ses väl igen om några månader.

RSS 2.0